Welpen

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, lekker in het bos te spelen, leren hoe je vuur maakt, op kamp gaan en veel meer leuke dingen en dit samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers die de namen dragen van het junglebook.

De welpen in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar komen elke zaterdagochtend van 09.30u tot 11.30 uur samen in het clubgebouw van de Admiraal Kruys groep.

De Horde
Een hele groep welpen bij elkaar noemen we een horde. Om het ook een echte groep te laten zijn, dragen alle welpen een uniform. De welpenhorde draagt een groene blouse met MacLeod das en dasring. Op de blouse zitten verschillende insignes zoals: het welpenteken, groepsnaam, Scouting Nederland teken en nog enkele andere.
De welpen onderscheiden zich d.m.v. een gekleurd nestlintje. Deze kleur geeft een verdeling van de kinderen in kleinere groepjes, nesten genoemd. Wij hebben 5 nesten in de kleuren rood, wit, grijs, zwart en bruin.

Lijkt het je leuk? Een nieuw lid kan 3 maal vrijblijvend na afspraak met leiding komen kijken. Na deze drie weken kan een kind lid worden. Neem van te voren even contact op met de leiding.