Scouts

Scouts zijn jongens en meisjes in de leeftijdsgroep van 11 t/m 15 jaar. Ze komen elke zaterdagmiddag van 13.30 tot ±16.30 bij elkaar voor een actief en leerzaam programma. Natuurlijk staat plezier hoog in het vaandel. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt natuurlijk bij de leiding maar ook een beetje bij de leden.

Groepsfoto onder poort Activiteiten
Het doel van scouting is om de leden op een leuke, maar daarnaast ook leerzame manier kennis te laten maken met survival, natuur, kaart en kompas en omgang met elkaar. Binnen scouting is het namelijk belangrijk dat je goed kunt samen werken om zo de programma’s tot een succes te maken.
De activiteiten lopen uiteen van het pionieren van een zeephelling of een poort, tot het klaarmaken van eten op een eigen gemaakt vuur. Een sportieve activiteit, zoals het lopen van hikes, komt ook altijd wel aan bod.

Vuur makenNatuurlijk gaan scouts ook op kamp, hier leren ze hun eigen tent op te zetten en koken ze zelf. En afwassen hoort daar uiteraard ook bij. Een groot succes was de Bushcraft kamp in juni 2015. Ook gaan we weleens een dag op pad met de natuurvereniging om bezig te gaan in het bos en de heide of voor een excursie naar bijvoorbeeld de sterrenwacht. Wat we precies elke week doen staat op ons programma.

Voor meer foto’s ga je ons fotoalbum. Hier kun je foto’s van de afgelopen seizoenen bekijken.

Lijkt het je leuk?
Een nieuw lid kan 3 maal vrijblijvend na afspraak met leiding komen kijken. Na deze drie weken kan een kind lid worden.

Neem eerst even contact op met de leiding.