Pivo’s

De naam pivo’s staat voor pioniers en voortrekkers.
Pivo’s zijn jongeren vanaf 21 jaar, die op een leuke en gezellige manier op vrijdagavond gezellig aan Scouting doen.

De pivo’s hebben geen leiding of begeleiding en staan geheel op eigen benen. Niemand die je aanspoort, maar ook niemand die je afremt. De pivo’s zijn dus wat je er zelf van maakt: een gelegenheid om je grenzen te verleggen, maar ook een plek om na afloop van het programma met je medepivo’s gezellig een pilsje te pakken. Ze hebben net zoals de explorers en roverscouts een brique blouse.

Primitief koken De pivo’s hebben geen leiding die de programma’s bedenkt en voorbereidt, zelfs geen begeleiding die een oogje in het zeil houdt. Als pivo’s bedenken ze zelf wat ze willen doen en gaan vervolgens zelf aan de slag om dit te realiseren. Eens per half jaar wordt gezamenlijk bedacht wat voor programma’s ze de komende tijd willen doen. Iedereen mag daarbij met voorstellen komen en geen enkel idee is onbespreekbaar. Als we een lijst met ideeën hebben, worden deze zo afwisselend mogelijk verdeeld  over de vrijdagavonden.

Per programma worden een, twee of soms drie pivo’s aangewezen die het programma verder gaan voorbereiden. Deze werken het idee verder uit en regelen alle praktische zaken. Voor een dropping zijn auto’s nodig en als je gaat koken en stoken zullen er boodschappen gedaan moeten worden. Maar je zou ook gewoon kunnen gaan pionieren of een videomarathon houden. Op de avond zelf leiden de programmamakers het programma. Soms betekent dit dat ze echt de leiding hebben en dat de andere pivo’s deelnemers zijn, bijvoorbeeld bij een quiz. In veel gevallen doen de programmamakers echter gewoon met de rest van de pivo’s mee.

Ook zijn veel pivo’s leiding bij een van de jongere speltakken. Kortom, de pivo’s is een leuke & actieve speltak, voor eenieder die zowel van Scouting als van gezelligheid houdt!