Bevers

Speltakteken BeversHotsjietonia
Hotsjietonia is een knus en gezellig dorp. De bevers kunnen er spelen en er allerlei avonturen beleven. Rondom Hotsjietonia ligt een mooie bos, rivier en speelveld waar de bevers de buitenwereld kunnen gaan ontdekken. Eén keer per week wordt samen in het dorp gespeeld.

Bevers zijn de jongste Scoutingleden in de leeftijdsgroep van 4 t/m 7 jaar. Ze dragen een rode blouse.

Zij komen elke zaterdagochtend van 09.30u tot 11.30u bij elkaar op het troephuis van de Admiraal Kruys groep.

Bevers Admiraal KruysBij de bevers staan de meeste programma’s in het teken van de fantasie van het kind. Elke opkomst staat er een ander thema centraal van waaruit gewerkt zal gaan worden. Vanuit dit thema worden er verschillende activiteiten uitgevoerd: creatief, sport en spel, buitenactiviteiten e.d.. Wat er wordt gedaan is te vinden het op het programma.

De bevers draaien in het thema Hotsjietonia. In dit dorp wonen verschillende mensen, namelijk Stuiter (6-jarig kind tevens hoofdfiguur), Stanley Stekker (technische man van het dorp), Keet Kleur (een tiener kunstenaar), Fleur kleur (moeder van Keet), Bas Bos (de boswachter), Rebbel (boerendochter die veel kletst) verder Bas Bosheb je ook nog Professor Plof, Noa, Sterre en Steven Stroom.

Natuurlijk kunnen deze bewoners niet altijd allemaal aanwezig zijn. Maar regelmatig komt er eentje ons bezoeken. Wil je meer weten over de figuren klik dan hier.

De bevers komen 1 dagje kijken op het Pinksterkamp, en hebben ook een of twee weekenden per jaar waarbij ze een nachtje blijven logeren in het troephuis.

Als uw kind interesse heeft om bij de bevers te komen, kan het vrijblijvend drie keer komen kijken. Wij willen dit wel graag van te voren weten. Neem even contact op met de leiding.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen.

Met vriendelijke scoutinggroetjes,
De beverleiding

Groepsfoto