Explorers

Explorers van de Admiraal Kruys groep is een gezellige groep jongens en meisjes van 15 t/m 18 jaar oud. De explorers herken je aan de brique (= oranjebruine) blouse. Verder dragen ze net als al onze andere scouts de MacLeod groepsdas.

Kamperen op het waterExplorers maken samen hun eigen programma. Je kunt het zo gek niet bedenken of de explorers hebben het wel eens gedaan. Van (wand)klimmen en paintballen tot een bizarre pokeravond of een spannend bosspel. Ook hebben ze diverse keren overnachtingen. Bijv. een gezellige filmmarathon maar ook gaan ze met Pinksteren op kamp. Natuurlijk zijn er ook avonden dat ze gezellig bij het vuur zitten en geen actief programma hebben. Ook doen een aantal explorers mee met de winterhike, een hike van ongeveer 40 km door het mooie Twentse landschap.

Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden, geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goede reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goede begeleider staat niet aan de kant uit z’n neus te eten, maar doet actief mee.

Katapult pionierenExplorers gaan voor avontuur, het onbekende verkennen. Daar ligt de grootse uitdaging. Bij de explorers krijgen ze de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Maar explorers zijn niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf, voor anderen en voor je natuurlijke omgeving. Logisch eigenlijk.

Maar je bent gelukkig niet in je eentje, je zou wel eens dikke kameraden kunnen worden. Samen uit, samen thuis. Samen het programma bedenken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen, samen plezier hebben.

Kortom, als het je wat lijkt, kom gewoon een keer langs en kun je het zelf beleven. We draaien opkomsten op de vrijdagavond van 20:00 tot ± 22:00

Neem voor je komt eerst even contact met de begeleiding.