Activiteiten

In een seizoen staan er altijd een aantal vaste programma activiteiten op het programma. Deze zijn hieronder te vinden. Als je op de activiteit klikt krijg je meer informatie erover.

Activiteit: Datum:
   
Opening seizoen  
Joti / Jota 3e weekend in oktober
Sinterklaasintocht in november
Kerstviering in december
Nieuwjaarsborrel in januari
Eieractie weekend voor Pasen
Dodenherdenking 4 mei
Pinksterkamp met Pinksteren
Afsluiting seizoen  

 

De verschillende activiteiten kort toegelicht:

KampvuurOpening seizoen

Aan het begin van het seizoen starten we meestal met een openingskampvuur. Deze is altijd op vrijdagavond. Iedereen is dan welkom, niet alleen de leden maar ook de vaders/moeders en de rest van de kinderen.

 

JOTI JOTAJOTA/JOTI

Het 3e weekend van oktober wordt JOTA/JOTI wereldwijd gehouden. JOTA voor Jamboree On The Air. JOTI staat voor Jamboree On The Internet. Tijdens de JOTA/JOTI praten elk jaar ongeveer 500.000 Scouts een weekend lang met elkaar via de radio of het internet. In 1958 werd de eerste Jota gehouden en sindsdien hebben vele duizenden scouts van over de hele wereld via de radio kennisgemaakt met elkaars cultuur en gewoonten. Sinds halverwege de jaren ’90 is daar de Jamboree On The Internet (JOTI) bijgekomen waarbij, je raadt het al, scouts die met elkaar communiceren via internet.

 

SinterklaasintochtSinterklaasintocht

In november komt zoals elk jaar Sinterklaas weer in Vriezenveen. De Sint arriveert per boot bij Seven. Een goede gewoonte van ons is, om de Sint veilig binnen te halen. Nadat hij handen heeft geschud en wat heeft gezegd begeleiden we de Sint samen met het muziekkorps naar het plein voor de grote kerk waar het eindpunt is.

 

KerstvieringKerstviering

Vlak voor kerstvakantie is er een Kerstviering. En met deze Kerstviering gaan wij gezellig wat doen. Wat we doen is heel verschillende per jaar. Een paar voorbeelden zijn: Een kerstballentocht, een vossenjacht of opdrachten uitvoeren. Daarna sluiten we altijd gezellig af met een hapje en een drankje.

 

Nieuwjaarsborrel

Met geluk in ‘n tuk starten wij deze middag. Nieuwjaarswinnen gebeurd overal en ook wij doen hier aan mee. Iedereen heeft zo de gelegenheid om elkaar de beste wensen te wensen. We drinken altijd gezellig wat met ouders en kinderen en gaan met frisse moed het nieuwe jaar in.

 

Kar met eierenEieractie

Het weekend voor Pasen wordt de traditionele eieractie gehouden. We verkopen dan als gehele groep samen met de ouders, doosjes eieren in Vriezenveen. Na afloop komt iedereen terug in het troephuis, waar we dan gezamenlijk iets lekkers eten.

 

DodenherdenkingScouting Admiraal Kruys tijdens Dodenherdenking

In Nederland vindt jaarlijks op 4 mei de Nationale Dodenherdenking plaats. Scouting doet hier ook aan mee. Met onze eigen groep gaan we altijd naar het monument voor het gemeentehuis in Vriezenveen en vormen we een erehaag om het monument.

 

Pinksterkamp

PinksterkampElk jaar met Pinksteren gaat de hele groep met z’n allen op Pinksterkamp. We zetten onze tenten dan ergens neer in de regio. Afgelopen jaren zijn we bijv. naar Luttenberg, Bentelo, Vilsteren en Noord Deurningen geweest. Het Pinksterkamp begint voor de meeste speltakken dan op vrijdagavond met de tenten op te zetten. De welpen komen altijd zaterdag ‘s ochtends aan. We genieten dan een heel weekend van lekker kamperen in de natuur. De meeste vinden het jammer als het op maandag weer tijd is om op te ruimen. Omdat de bevers nog niet zo oud zijn komen ze gewoon een dag langs om te kijken en te spelen.

 

Afsluiting seizoen

Afsluiting SeizoenNa een lang seizoen achter de rug te hebben sluiten wij gezamenlijk met de groep het jaar af. Dit doen wij meestal op verschillende manieren, de ene keer staat een gezellige barbecue voor de deur en het andere jaar wordt er afgesloten met een gezellige karaoke. Een korte speech wordt er gehouden door de groepsvoorzitter, en het jaar wordt even doorgespit. Er is een drankje te verkrijgen, en er worden een paar versnaperingen op tafel gezet. Er zijn een paar randactiviteiten voor de kinderen, zoals een gezellig potje volleybal of een kampvuur. Dit gaat altijd gepaard met veel gezelligheid. En kijken weer met veel uitdaging naar het nieuwe seizoen.