Opening seizoen en onthulling nieuw logo Scouting Admiraal Kruys

Vriezenveen 09-09-2023

De school vakanties zijn voorbij, tijd om weer te beginnen. Voor scouting Admiraal Kruys Groep uit Vriezenveen begon het nieuwe seizoen feestelijk.

Rond de klok van 09:30 verzamelden zich meer dan 100 mensen op het pas nieuw gelegde plein voor het Troephuis van de Admiraal Kruys Groep om gezamenlijk het seizoen 2023/2024 te openen. Het was een opening niet als alle andere. Dit keer was er iets speciaals aan de hand. Nadat een tiental vrijwilligers vanaf 2019 noeste arbeid hadden geleverd, zowel in als aan het gebouw was het ook tijd voor een nieuw gezicht. Naast een nieuwe toiletgroep, een compleet gerenoveerde grote zaal en keuken was het tijd voor een nieuw logo. Een logo dat er uit springt en dat de Admiraal Kruys Groep verbindt met Vriezenveen. Door typische scouting elementen te combineren met de Vriezenveense eik en dit vervolgens in een kleurrijk jasje te steken ontstond er een geheel nieuw logo. Een nieuw loge als frisse start van een mooie toekomst voor de vereniging die in mei 2024 haar 60 jarig bestaan hoopt te vieren. Een nieuw logo als eerbetoon aan 60 jaar Scouting in Vriezenveen.

Naast alle Bevers, Welpen, Scouts en hun ouders daarbij aanwezig waren, was er ook nog een speciale gast uitgenodigd om deze opening bij te wonen. Namelijk wethouder Roel Koster van de gemeente Twenterand. Na dat de vlag op traditionele wijze was gehesen hield de wethouder een aanmoedigende toespraak over de Admiraal Kruys Groep en haar waarde in de maatschappij. “Scouting is een prachtige organisatie waarin je kunt ontwikkelen en waar ‘iedereen’ mee mag doen.” zo noemde wethouder Koster.

Samen met een trotse Welp was het dan ook aan Koster de eer het nieuwe logo te onthullen dat onder luid applaus werd ontvangen. Als aandenken heeft de Scouting Admiraal Kruys Groep de gemeente Twenterand een scouting das aangeboden met daarom de eerste uitgave van het nieuwe logo in de vorm van een dasring. Deze das heeft het MacLeod motief dat aan de Vriezenveense groep verbonden is.

Na afloop van de plechtigheden was er een 6 kamp georganiseerd met spellen en activiteiten voor zowel de leden als de aanwezige ouders. Hier was een Heuse Scouting inspecteur bij aanwezig die kwam controleren of de kinderen hun vaardigheden niet waren verleerd tijdens de vakantie. Al rennend, klimmend, spelend en zwetend deed iedereen zijn of haar best. Aan het eind van het 6 kamp kon de inspecteur ook niet anders dan vast stellen dat de kinderen van de Admiraal Kruys groep in Vriezenveen met vlag en wimpel waren geslaagd.

Of te wel “SCOUT PROOF!”

Bekijk hieronder de foto’s van die dag: