Beste, ouders en/of verzorgers, 

Vandaag heeft Scouting Nederland naar aanleiding van de communicatie vanuit het kabinet haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van de Scoutinggroepen in Nederland in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en andere activiteiten tot en met 6 april niet door te laten gaan.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats; met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Vanzelfsprekend volgt Scouting Admiraal Kruys het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten en overige activiteiten die de komende weken (tot en met 31 maart) gepland stonden niet doorgaan. Zodra er meer informatie is zullen we u uiteraard informeren over de opkomsten en activiteiten die daarna volgen. We hopen op uw begrip voor dit lastige besluit.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden:

https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting- en-het-coronavirus-covid-19

Wij hopen jullie voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Scouting Admiraal Kruys